1.	A kerti munkák nem kötelezően kellemetlenek. Hagyja, hogy mi végezzük el helyette az ásást, a komposztálást, a mulcsozást!

Szükséged van kerti földmunkára! Ásás, komposztálás, mulcsozás,

minden kerti földmunka akciós áron!
Hívj! 06-20-372-8891    06-30-716-5710
Árajánlatkérés>>>lakásfelújítás panelfelújítás1.	Természetes és egészséges kert? Segítünk az ásásban, a komposztálásban és a mulcsozásban!

Szeretnéd, hogy a kerted szép és termékeny legyen? Akkor a kerti földmunka elengedhetetlen. Mi nemcsak az ásást végezzük el neked, hanem elvégezzük a komposztálást és a mulcsozást is, amelyekkel gazdagítjuk a talajt és megóvjuk a növényeket. Ne hagyd, hogy a kerti munka elvegye az örömödet a kertészkedéstől! Bízd ránk ezt a munkát, és élvezd a kerted szépségét és termését! Mi vagyunk a kerti munkák szakértői. Hívj minket most, és élvezd az akciós árainkat!


1.	A kerti munkák sosem érnek véget? Engedje, hogy mi elvégezzük a kerti földmunkát, komposztálást és mulcsozást helyette, és élvezze a pihenést!

Az egyik legfontosabb és legkörnyezetbarátabb módja a kerti munkának a komposztálás. A komposztálás egy olyan folyamat, amely során a kerti hulladékot (pl. levágott fű, elszáradt növények, gyümölcs- és zöldségmaradékok) lebontjuk és tápanyagban gazdag humusszá alakítjuk. A humus egy sötétbarna vagy fekete színű anyag, amely javítja a talaj szerkezetét, vízmegtartó képességét és tápanyagtartalmát. A komposztálással nemcsak hasznosítjuk a hulladékot, hanem csökkentjük a szeméttermelést és a környezetszennyezést is.


1.	A mulcsozás kiváló módja a talaj védelmének és a kertben szép megjelenésének biztosításához. Hívjon minket mulcsozási szolgáltatásunkért!

Ezen kívül még sok más kerti földmunkát is elvégzünk neked. Például fel tudjuk lazítani a talajt, meg tudjuk trágyázni azt, el tudjuk ültetni a gyümölcsfákat, meg tudjuk metszeni őket. El tudjuk végezni az évszaknak megfelelő kerti munkákat is: a tavaszi metszéseket és vetéseket, a nyári öntözéseket és gyomlálásokat, az őszi betakarításokat, valamint a téli fagyvédelmet.


1.	Az ásás és a talaj előkészítése sok időt és erőfeszítést igényel. Engedje, hogy mi elvégezzük ezt a feladatot helyette!

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz, vagy nem akarsz magad foglalkozni a kerti munkákkal, akkor bízd ránk a feladatot. Mi vagyunk a kerti földmunkások, akik minden kerti munkát elvégzünk azoknak, akik megbíznak minket a munkával. Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni és megrendelni a kerti munka szolgáltatásunkat, akkor hívj fel minket telefonon. Megbeszéljük a részleteket és egyeztetünk egy időpontot. Mi pedig hamarosan megjelenünk a kertedben és elvégezzük a kívánt kerti munkákat. Hívj! 06-20-372-8891    06-30-716-5710


Kerti földmunkák

A kerti földmunkák olyan tevékenységek, amelyek a talaj megművelését, javítását és ápolását szolgálják. A kerti földmunkák közé tartoznak például az alábbiak:

 • ásás: a talaj felső rétegének fellazítása és fordítása, amely segít a gyomok eltávolításában, a talaj szerkezetének javításában és a tápanyagok bekeverésében.
 • kapálás: a talaj felszínének fellazítása és simítása, amely segít a víz és a levegő bejutásában, valamint a gyomok irtásában.
A szakszerű kerti földmunka elengedhetetlen a sikeres kertészkedéshez. Hívjon minket, hogy segítsünk az ásásban és a talaj előkészítésében!

. szántás: egy lehetséges kerti földmunka, de nem minden esetben szükséges vagy előnyös. A szántás a talaj mélyebb rétegének megfordítása és lazítása egy speciális munkaeszközzel. A szántás célja a talaj szerkezetének javítása, a tápanyagok egyenletesebb elosztása, a gyomok elpusztítása és a növények számára kedvezőbb környezet kialakítása. A szántás hátrányai közé tartozik, hogy zavarja a talaj természetes életét, csökkenti a humusztartalmát, növeli az erózió veszélyét és nagy erőgépigényű. A szántás helyett más módszerekkel is javítható a talaj minősége, például mulcsozással, komposztálással, zöldtrágyázással vagy takarónövényekkel.

 • műtrágyázás: a talaj tápanyagellátásának biztosítása különböző szerves vagy szervetlen anyagokkal, amelyek elősegítik a növények fejlődését és termékenységét.
 • öntözés: a talaj nedvességtartalmának fenntartása megfelelő mennyiségű és minőségű vízzel, amely elengedhetetlen a növények életéhez.
 • gyomlálás: a kívántatlan növények eltávolítása kézi vagy gépi eszközökkel, amelyek versenyeznek a növényekkel a tápanyagokért, vízért és fényért.
 • mulcsozás: a talaj felszínének takarása különböző anyagokkal, mint például szalma, fűrészpor, kavics vagy komposzt, amelyek segítenek megőrizni a talaj nedvességét, hőmérsékletét és szerkezetét, valamint megakadályozzák a gyomok növekedését.
 • füvesítés: a talaj beborítása fűvel vagy más pázsitnövénnyel, amely javítja a talaj stabilitását és esztétikus látványt nyújt.
 • gyepszellőztetés: a gyep felszínén lévő réteg (filc) átszúrása vagy eltávolítása speciális eszközökkel, amely segít javítani a gyep levegő- és vízellátását, valamint elősegíti az új hajtások növekedését.
 • fűnyírás: a gyep magasságának egyenletesre vágása kézi vagy gépi eszközökkel, amely javítja a gyep sűrűségét és egészségét.
 • komposztálás: a háztartási és kerti hulladék hasznosítása humusz előállításával, amely gazdag tápanyagokban és élő mikroorganizmusokban, amelyek segítik a talaj életét és termékenységét.

Ezek mellett még sok más kerti munka is létezik, amelyek nem feltétlenül földmunkák, de szintén fontosak a kert gondozásában. Ilyenek például:

 1. növénytelepítés
 2. növényvágás
 3. növényvédelem
 4. öntözőrendszer építés és karbantartás
 5. térburkolatok és kerti építmények kialakítása és tisztítása
 6. komposztálás
 7. hó- és jégmentesítés
1.	A komposztálás egyszerűbb, mint gondolná! Bízza ránk a zöldhulladék kezelését!

Ezek csak néhány példa a kerti földmunkákra. Természetesen még sok más tevékenység is létezik, amelyek attól függnek, hogy milyen típusú és méretű kertünk van, milyen növényeket termesztünk benne és milyen céljaink vannak vele kapcsolatban. A kerti munkák célja mindig az, hogy biztosítsuk a növényeink számára a legjobb körülményeket és élvezhessük kertünk szépségét és hasznát.

1.	A kerti földmunka és az ásás lehetővé teszi a kert átalakítását és a tervezett kertépítési projektek megvalósítását. Hagyja, hogy profi kertészünk elvégezze ezt a munkát helyette, és élvezze a gyönyörű és funkcionális kertet!

1.	A kerti földmunka és az ásás lehetővé teszi a kert átalakítását és az új tervezett kertészeti projektek megvalósítását. Hagyja, hogy profi kertészünk elvégezze ezt a munkát helyette, és élvezze a gyönyörű és funkcionális kertet!

Kerti földmunka: Ásás

1.	A mulcsozás kiváló módja a talaj védelmének és a kertben szép megjelenésének biztosításához. Engedje meg, hogy mi mulcsozzuk kertjét!

A kerti földmunka egyik legfontosabb és legnehezebb része az ásás. A ásás nemcsak a növények ültetéséhez szükséges kerti munka, hanem a talaj szerkezetének és termékenységének javításához is. Az ásás során fellazítjuk a talajt, eltávolítjuk a gyomokat és a köveket, bekeverjük a trágyát vagy a komposztot, és előkészítjük a magágyat vagy az ültetőgödröt. Az ásásnak több módja és eszköze van, attól függően, hogy milyen célra és milyen területen végezzük ezt a kerti munkát. Miért fontos kerti munka az ásás?

Az ásásnak több előnye is van a kertben:

 • Javítja a talaj szerkezetét és vízáteresztő képességét, ami segíti a növények gyökérzetének fejlődését és táplálkozását.
 • Segíti a talaj levegőzését és melegedését, ami elősegíti a mikroorganizmusok tevékenységét és a humusz képződését.
 • Eltávolítja a gyomokat és a kártevőket, ami megelőzi a növények fertőzését és pusztulását.
 • Bekeveri a trágyát vagy a komposztot, ami gazdagítja a talaj tápanyagtartalmát és javítja annak pH-értékét.
 • Előkészíti a magágyat vagy az ültetőgödröt, ami megkönnyíti a növények vetését vagy telepítését.

Mikor végezzük ezt a kerti földmunkát?

1.	A komposztálás nem csak környezetbarát, de pénztárcabarát megoldás is a zöldhulladék kezelésére. Engedje, hogy mi segítsünk a komposztálásban, és élvezze a saját termőföldjét!

Ezt a kerti földmunkát évente legalább egyszer érdemes elvégezni, de akár többször is, attól függően, hogy milyen növényeket termesztünk. Általános szabályként ezt a kerti munkát ősszel vagy tavasszal végezzük, amikor a talaj nedves, de nem túl vizes. Az őszi ásás előnye, hogy télen a fagy segíti a talaj morzsolódását és levegőzését. A tavaszi ásás előnye, hogy friss trágyát vagy komposztot keverhetünk be a talajba. Ezt a kerti munkát mindig akkor végezzük, amikor a talaj már nem tapad az eszközökhöz.

Milyen eszközökkel végezzük ezt a kerti földmunkát?

Ehhez a kerti földmunkához több eszköz is van, amelyek közül választhatunk attól függően, hogy milyen mélységben és milyen területen akarunk dolgozni. A leggyakoribb eszközök az alábbiak:

 • Ásó: ez az egyik legfontosabb eszköz ehhez a kerti földmunkához. Az ásóval lehet mélyen és szélesen ásni, valamint nagyobb mennyiségű földet mozgatni. Az ásóval lehet gödröt vagy alapot is kiásni. Az ásó lehet lapos vagy gömbölyű végű.
 • Kapa: ez egy kisebb és könnyebb eszköz, amellyel a talaj felszínét lehet fellazítani és gyomlálni. A kapával lehet apróbb magágyakat vagy ültetőgödröket is készíteni. A kapa lehet egyenes vagy ívelt végű.
 • Ásóvilla: ez egy olyan eszköz, amelynek több fogazott ága van. Az ásóvillával lehet a talajt fellazítani és szellőztetni, valamint a trágyát vagy a komposztot bekeverni. Az ásóvillával lehet burgonyát vagy más gumós növényeket is szedni. Az ásóvilla lehet négy vagy ötágú.
 • Rotációs kapa: ez egy gépi eszköz, amelynek forgó pengéi vannak. A rotációs kapával lehet nagyobb területeket gyorsan és hatékonyan fellazítani és egyengetni. A rotációs kapa lehet elektromos vagy benzinmotoros.

Hogyan végezzük ezt a kerti földmunkát?

Ehhez a kerti földmunkához több lépése is van, amelyeket az alábbiak szerint végezhetünk el:
 • Előkészítés: mielőtt elkezdenénk ezt a kerti földmunkát, távolítsuk el a területről a növényi maradványokat, a köveket és a szemetet. Ha szükséges, vágjuk le a füvet vagy a gyomokat. Jelöljük ki az ásni kívánt területet.
 • Ásás: válasszuk ki ehhez a kerti munkához megfelelő eszközt és mélységet. Általában 20-30 cm mélységben érdemes ásni, de ez függ a növények igényeitől is. Ássunk egyenletesen és ritmikusan, és fordítsuk meg a földet. Ha szükséges, keverjünk be trágyát vagy komposztot az ásás során.
 • Egyengetés: miután befejeztük ezt a kerti földmunkát, egyengetjük el a talajt egy gereblyével vagy egy lapáttal. Törjük össze a nagyobb földdarabokat és távolítsuk el a maradék gyomokat vagy köveket. Ha szükséges, öntözzük meg a talajt.

Mire figyeljünk oda az ásásnál?

Az ásásnál fontos betartani néhány alapszabályt, hogy elkerüljük a sérüléseket:

 • Ne végezzünk ásást túl nedves vagy túl száraz talajon, mert ez rontja a talaj szerkezetét és nehezíti az ásást.
 • Ne végezzünk ásást túl mélyen vagy túl sekélyen, mert ez befolyásolja a növények gyökérzetének növekedését és a tápanyagellátást.
 • Ne végezzünk ásást túl gyakran vagy túl ritkán, mert ez zavarja a talaj természetes egyensúlyát és mikroorganizmusait.
 • Ne használjunk túl nehéz vagy túl könnyű eszközt az ásáshoz, mert ez megterheli az izmainkat és ízületeinket.
 • Ne hajoljunk előre túlságosan az ásás közben, mert ez feszíti a hátizmainkat és gerincünket.
 • Ne feledkezzünk meg a bemelegítésről és a pihenésről.
1.	A komposztálás környezetbarát és pénztárcabarát módszer a zöldhulladék eltávolítására. Bízza ránk a komposztálást és hasznosítson a kerti hulladékokból!

Ha te is szeretnéd a kertedet széppé és termékenyé tenni, de nincs időd vagy kedved az ásáshoz és más kerti földmunkákhoz, akkor bízd ránk a piszkos munkát! Mi gyorsan, hatékonyan és kedvező áron elvégezzük az ásást és más kerti munkákat neked. Nincs más dolgod, mint felvenni velünk a kapcsolatot és megbeszélni a részleteket.

1.	A kerti földmunka és az ásás segít megelőzni a kertben a víz stagnálását, amely a növények pusztulásához vezethet. Engedje, hogy profi csapatunk elvégezze ezt a munkát, és élvezze a kert egészséges növényekkel való virágzását és termését!

1.	A komposztálás lehetővé teszi a kert talajának természetes javítását, ami segít a növényeknek jobban növekedni és fejlődni. Engedje, hogy mi segítsünk a komposztálásban, és élvezze a természetes és fenntartható kertgondozást!

Kerti földmunka: Komposztálás

35.	A komposztálás nem csak az ökológiai lábnyomunk csökkentésére szolgál, de lehetővé teszi a kerti hulladékok újrahasznosítását és a termőföld gazdagítását is. Hívjon minket, hogy segítsünk a komposztálásban, és élvezze a fenntartható kertet!

A komposztálás nagyszerű módja annak, hogy a konyhai és kerti hulladékot értékes tápanyaggá alakítsuk át. A komposztálás segít csökkenteni a hulladék mennyiségét, javítani a talaj minőségét és védeni a környezetet. A komposztálás nem bonyolult folyamat, de néhány alapvető szabályt be kell tartani ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el.


1.	A komposztálás nem csak a zöldhulladék újrahasznosítását teszi lehetővé, de a műtrágyák és vegyszerek használatának csökkentését is. Hívjon minket, hogy segítsünk a komposztálásban, és tegye környezetbaráttá kertjét!

A komposztálás egy olyan folyamat, amely során a szerves hulladék és a víz keverékéből a baktériumok lebontják a szerves anyagokat. A keveréket felhalmozzuk, de időnként meg kell forgatni, hogy kifejlődjenek ezek a baktériumok. A jelenség során hő fejlődik, amely segíti a szerves anyagok lebomlását. A komposztálás során humusz keletkezik, amely egy sötétbarna, morzsalékos anyag, amely tele van tápanyaggal és élő mikroorganizmusokkal.


A komposztálás lépései

 • 1.Válasszunk ki egy megfelelő helyet a komposztálónak. A legjobb, ha félárnyékos helyre tesszük, például egy nagyobb fa alá, hogy ne érje közvetlenül a nap, de ne mossa el az eső sem. A talaj lehetőleg ne legyen vízzáró (pl. az agyagos talajra nem javasolt komposztálót telepíteni), hanem engedje át a levegőt és a vizet . Ez fontos ahhoz, hogy a komposzt jól illeszkedjen a kerti földmunkák során kialakított talajhoz.

 • 2.Válasszunk ki egy megfelelő eszközt a komposztáláshoz. Ez lehet egy kész komposztáló láda vagy kas, amely zárható fedéllel rendelkezik, vagy akár egy egyszerű raklapból vagy deszkából összeállított keret is. A lényeg, hogy az eszköz biztosítson elegendő teret és levegőzést a komposztnak. Az eszköz kiválasztása során vegyük figyelembe a kerti földmunkák jellegét és méretét is.

 • 3.Gyűjtsük össze a komposztálható anyagokat. Ezek lehetnek konyhai hulladékok (pl. zöldség- és gyümölcsdarabok, tojáshéj, kávézacc stb.), kerti hulladékok (pl. levágott fű, lombhulladék, gallyak stb.), vagy akár állati trágya is. Fontos azonban tudni, hogy nem minden szerves anyag alkalmas a komposztnak mert egyes anyagok lassan vagy nehezen bomlanak le, vonzzák a kártevőket vagy a ragadozókat, kellemetlen szagot árasztanak, vagy veszélyes kórokozókat és vegyszereket tartalmaznak.

 • 4.Rétegezzük fel a komposztot. A komposztáláshoz négy alapanyagra van szükség: zöld anyagra, barna anyagra, vízre és levegőre.

 A zöld anyag nitrogéntartalma magas, ezért gyorsan lebomlik és hőt termel. Ilyenek a konyhai és kerti hulladékok, mint például a zöldség- és gyümölcsdarabok, a tojáshéj, a kávézacc vagy a levágott fű.
A barna anyag széntartalma magas, ezért lassabban bomlik le, de szerkezetet ad a komposztnak. Ilyenek a papír, a fűrészpor, a kis ágak és gallyak vagy a szalma.
A víz szükséges ahhoz, hogy a baktériumok és a gombák jól dolgozhassanak.
A levegő pedig biztosítja az oxigént, ami elengedhetetlen az aerob lebontáshoz. A rétegezés során váltogassuk a zöld és barna anyagokat egyenlő arányban, és ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl vastagok vagy túl vékonyak. A rétegek között öntözzük meg a komposztot egy kis vízzel.

 • 5.Ellenőrizzük a komposzt nedvességtartalmát. A komposzt nem lehet se túl száraz, se túl nedves. A megfelelő nedvesség akkor van, ha a komposztot összenyomva egy kis víz préselődik ki belőle, de nem csöpögjön. Ha túl száraz a komposzt, akkor öntözzük meg egy kis vízzel, ha túl nedves, akkor adjunk hozzá több száraz anyagot, mint például szalmát vagy fűrészport.

 • 6.Forgassuk meg a komposztot rendszeresen. A komposztálás során fontos a levegőzés, hogy a baktériumok és a gombák jól dolgozhassanak. A komposztot legalább havonta egyszer át kell forgatni egy ásó vagy egy villa segítségével. Így elkerülhetjük a rothadást és a kellemetlen szagokat is. A komposzt forgatása során ügyeljünk arra, hogy ne sértsük meg a talaj élővilágát. A földigiliszták és más hasznos élőlények segítik a komposztálást és javítják a talaj minőségét.

 • 7.Várjuk meg a komposzt beérését. A komposzt érése meghatározott hőmérsékleti határok között történik, az átalakulási folyamatot mikroorganizmusok, rovarok stb. végzik: nyáron gyorsan, tavasszal és ősszel, amikor a hőmérséklet alacsonyabb, lassabban alakul át, míg 0 °C körül teljesen lelassul a folyamat. Tavasztól őszig a komposzt beérhet, beérik, ha nedvesen tartják. A kész komposzt föld illatú, fekete és morzsalékos anyag, amely tele van tápanyaggal és élő mikroorganizmusokkal. A komposzt érettségét úgy ellenőrizhetjük, hogy egy maréknyit beletesszük egy befőttes üvegbe és lezárjuk. Ha néhány nap múlva nem érzünk kellemetlen szagot az üvegből, akkor kész a komposzt.

 • 8.Használjuk fel a komposztot. A kész komposztot felhasználhatjuk növényeink táplálására és talajjavításra. A komposztot keverhetjük a földbe vagy szórhatjuk a növények tövére mulcsként. A komposzt segít javítani a talaj szerkezetét, vízmegtartó képességét és termékenységét. A komposztban lévő mikroorganizmusok pedig segítenek megelőzni vagy leküzdeni bizonyos növényi betegségeket és kártevőket. A komposzt használata során ügyeljünk arra, hogy ne adagoljuk túl, mert ez is árthat a növényeknek. Általában 5-10 cm vastagságú réteg elegendő a növények számára.

56.	A komposztálás segít megőrizni a kert egészségét és termékenységét, mivel a komposzt a növényeknek szükséges tápanyagokat biztosítja. Hívjon minket, hogy segítsünk a komposztálásban, és élvezze a kert egészségét és termékenységét!

A komposztálás egy olyan kerti földmunka, amely nagyon sokat segít a talaj minőségének javításában. A komposztálás során hasznosítjuk a háztartási és kerti hulladékot, amelyek máskülönben a szemétlerakóban végeznék. A komposztálás során előállított humusz gazdag tápanyagokban és élő mikroorganizmusokban, amelyek segítik a talaj életét és termékenységét. A komposztálás tehát nemcsak környezetbarát módszer, hanem gazdaságos is, hiszen saját magunk állíthatjuk elő a növényeink számára szükséges trágyát. A komposztálás tehát egy olyan kerti munka, amelyet mindenkinek érdemes elkezdenie.

1.	A mulcsozás lehetővé teszi a kertben található növények védelmét a szélsőséges időjárási viszonyoktól, például a forró nyári napoktól vagy a hideg téli éjszakáktól. Hívjon minket, hogy segítsünk a mulcsozásban, és élvezze a növények egészséges növekedését és fejlődését!

63.	A mulcsozás segít megvédeni a növények gyökerét a szélsőséges időjárási körülményektől, mint például a forró nyári napok vagy a hideg téli éjszakák. Engedje, hogy mi mulcsozzuk kertjét, és élvezze a növények védelmét és egészséges növekedését!

Kerti földmunka: Mulcsozás

A mulcsozás egy olyan kerti földmunka, amely a talaj felszínének takarását jelenti különböző anyagokkal, mint például szalma, fűrészpor, vagy komposzt. A mulcsozásnak számos előnye van a kertben, például:

 • Megőrzi a talaj nedvességét és hőmérsékletét
 • Megakadályozza a gyomok növekedését
 • Javítja a talaj szerkezetét és tápanyagellátását
 • Védi a növények gyökereit a hidegtől és a melegtől
 • Díszíti a kertet

A mulcsozás nem egy egyszeri tevékenység, hanem egy folyamatos folyamat, amelyet az évszakoknak és a növények igényeinek megfelelően kell végezni. A mulcsozás menete a következő:

 • Először meg kell választani a megfelelő mulcsanyagot, amely illik a kert stílusához és típusához. A szerves anyagok (pl. szalma, fűrészpor, komposzt) idővel lebomlanak és táplálják a talajt, de rendszeresen pótolni kell őket. A szervetlen anyagok (pl. kavics, fahamu, műanyag) nem bomlanak le és nem táplálják a talajt, de hosszabb ideig tartanak és kevesebb karbantartást igényelnek.
 • Másodszor meg kell tisztítani a talajt a gyomoktól és más kívántatlan növényektől. A mulcs nem pusztítja el a gyomokat, csak megnehezíti a növekedésüket. Ha már gyomok vannak a talajban, akkor a mulcs alatt tovább élnek és áttörhetnek rajta.
 • Harmadszor meg kell lazítani a talajt egy kapával vagy egy talajlazítóval. A lazítás segít a víz és a levegő bejutásában a talajba, valamint előkészíti az ágyást az esetleges növénytelepítéshez vagy vetéshez.
 • Negyedszer el kell teríteni a mulcsot egyenletesen és vastagon (kb. 5-10 cm) a talaj felszínén. A mulcsot nem szabad túl közel vinni a növények törzséhez vagy szárához, mert ez gombás fertőzéseket okozhat. A mulcsot célszerű kissé felhordani az ágyások széleinél, hogy megakadályozza az elmosódást vagy elszóródást.
 • Ötödször meg kell öntözni a mulcsot bőségesen, hogy megtapadjon a talajon és ne fújja el a szél. Az öntözés után ellenőrizni kell, hogy nincs-e szükség további mulcsra.
33.	A mulcsozás nem csak a talaj védelmére és a kerti ápolásra szolgál, de csökkenti a gyomnövények számát is. Engedje, hogy mi mulcsozzuk kertjét, és élvezze a kevesebb gyom és több nö.

A mulcsozást rendszeresen ellenőrizni és karbantartani kell. Ha túl vékonyra kopik vagy lebomlik a mulcsréteg, akkor pótolni kell új anyaggal. Ha túl vastagra nő vagy összetömörödik a mulcsréteg, akkor lazítani vagy ritkítani kell. Ha csigák vagy más kártevők telepednek meg a mulcs alatt, akkor meg kell tisztítani a mulcsot és el kell távolítani a kártevőket. A csigák ellen használhatunk természetes módszereket, mint például sörös csapdákat, tojáshéjat vagy kávézaccot a mulcsba keverve, vagy ragadozó állatokat (pl. tyúkok, kacsák) a kertbe engedve. A kártevők ellen használhatunk biológiai védekezést (pl. hasznos rovarokat vagy növényeket), vagy szükség esetén növényvédő szereket. A mulcs alatt is figyelni kell a növények állapotára és egészségére, és időben beavatkozni, ha problémát észlelünk.

Kerti földmunkák árai…

 Hogyan találd meg a legjobb ajánlatot?

A kertészkedés egy szép és hasznos hobbi, de mielőtt belevágnál a veteményezésbe vagy az ültetésbe, elengedhetetlen egy alapos kerti földmunka elvégzése. A kerti munka magába foglalja az ásást, a talaj előkészítését, a trágyázást vagy komposztálást, a mulcsozást, az árokásást, a tereprendezést és egyéb munkákat, amelyekkel javítod a talaj szerkezetét és termékenységét, segíted a növények gyökérzetét és táplálkozását, eltávolítod a gyomokat és a kártevőket.


A kerti földmunka nem csak időigényes és fárasztó tevékenység, hanem költséges is lehet. Ha nincs megfelelő eszközöd vagy géped hozzá, akkor bérelned kell őket. Ha nincs elég tudásod vagy tapasztalatod hozzá, akkor szakembert kell hívnod. Ha nincs elég időd vagy kedved hozzá, akkor ki kell fizetned valakit helyetted.


De hogyan találhatod meg a legjobb ajánlatot a kerti földmunkákra? Mire kell figyelned, hogy ne fizess többet, mint amennyit ér? Milyen tényezők befolyásolják a kerti munkák árait? Ebben a blogposztban eláruljuk!


Milyen tényezők befolyásolják a kerti földmunkák árait?

A kerti földmunkák árai számos tényezőtől függenek, amelyek közül néhányat te is befolyásolhatsz. A legfontosabbak a következők:

 1. A munka típusa: A különböző kerti földmunkák eltérő nehézségi fokúak és időtartamúak lehetnek. Például egy egyszerű ásás olcsóbb és gyorsabb lehet, mint egy komplex tereprendezés vagy egy medence kiásása.
 2. A munka mérete: A munka mérete attól függ, hogy mekkora területet kell megművelni vagy átalakítani. Minél nagyobb a terület, annál több anyagra és gépre van szükség, ami növeli a költségeket.
 3. A munka időpontja: A munka időpontja attól függ, hogy mikor van szükséged rá. Ha sürgős a munka, akkor magasabb árat kell fizetned, mint ha előre terveznéd. A szezonális igények is befolyásolhatják az árakat. Például tavasszal és ősszel több a kereslet a kerti földmunkákra, mint télen vagy nyáron.
 4. A munka minősége: A munka minősége attól függ, hogy milyen szakembert választasz. Ha profi céget bízol meg a munkával, akkor magasabb minőséget és garanciát kapsz, mint ha amatőrökkel dolgoztatnál. De ezért természetesen többet is kell fizetned.
 5. A munka helyszíne: A munka helyszíne befolyásolja a szállítási és a kiszállási költségeket, valamint a munkagépek bejutásának lehetőségét. Ha a terület nehezen megközelíthető vagy szűkös, akkor magasabb árat kell fizetned.
1.	A megfelelő kerti földmunka garantálja a növények sikeres termesztését. Engedje, hogy mi segítsünk az ásásban és a talaj előkészítésében!

A kerti földmunkák árai tehát nagyon változóak lehetnek, ezért érdemes több ajánlatot is bekérned és összehasonlítanod. A kerti munka egy fontos és szükséges lépés a kertépítés során, amely megteremti a növények számára a megfelelő környezetet. A kerti munkák árai azonban nagyon változóak lehetnek, ezért érdemes több szempontot is figyelembe venni a szakember vagy cég kiválasztásakor. Ha olyan szakembert vagy céget keresel, aki olcsón, gyorsan és hatékonyan végzi el neked a kerti földmunkát, akkor keress minket! Mi vagyunk az olcsó kertészek és mi végezzük el neked a munkát! Kérj tőlünk árajánlatot most! Várjuk hívásodat vagy üzenetedet!

1.	A mulcsozás lehetővé teszi a kert talajának megtartását és megóvását, amelynek révén kevesebb munka és idő szükséges a kertgondozásban. Hívjon minket, hogy segítsünk a mulcsozásban, és élvezze a kertgondozás gazdaságos és fenntartható módját!

1.	A mulcsozás lehetővé teszi a kertben található talaj megtartását és megőrzését, amelynek révén a talaj tápanyagtartalma növekszik, és a növények egészségesebbek és termékenyebbek lesznek. Hívjon minket, hogy segítsünk a mulcsozásban, és élvezze a gazdag és termékeny talaj előnyeit a kertjében!

Földmunkák a kertben

1.	A kerti földmunka és az ásás lehetővé teszi a kertben található növényeknek a megfelelő vízelvezetést, amelynek révén a növények jobban képesek ellenállni az árvizeknek és az esőzéseknek. Hívjon minket, hogy segítsünk az ásásban, és élvezze a száraz és stabil kertet, amely tele van szép és egészséges növényekkel!

Ha szereted a kertészkedést, de nincs időd vagy kedved az ásáshoz és más kerti földmunkákhoz, akkor bízd ránk a kerti munkát! Mi gyorsan, hatékonyan és kedvező áron elvégezzük a kerti munkát neked!

Miért válassz minket?

 • Mert mi vagyunk az ásás szakértői. Tudjuk, hogyan kell a talajt megfelelően fellazítani, bekeverni a trágyát vagy a komposztot, előkészíteni a magágyat vagy az ültetőgödröt.
 • Mert mi elvégezzük a komposztálást és a mulcsozást is, amelyekkel gazdagítjuk a talajt és megóvjuk a növényeket. Tudjuk, hogyan kell a kerti hulladékot hasznosítani és természetes takarást biztosítani a növényeknek.
 • Mert mi nemcsak az ásást és más kerti földmunkákat végezzük el neked, hanem tanácsokat és ötleteket is adunk, hogyan gondozd a kertedet. Tudjuk, milyen növényeket érdemes ültetni és mikor, hogyan válassz ki és használj megfelelő trágyát vagy komposztot az ásáshoz.

Hogyan rendelheted meg tőlünk a kerti földmunkát?

 1. Nézd meg a referenciáinkat és az árainkat.
 2. Töltsd ki az online űrlapot, amelyben megadhatod az elvégzendő kerti földmunka típusát, méretét és időpontját. Mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot és elküldjük neked az ajánlatunkat.
 3. Ha elfogadod az ajánlatunkat, akkor megbeszéljük veled a részleteket és elkezdjük a munkát. Mi betartjuk a határidőket és a megállapodásokat. Mi nem tűnünk el, nem válunk elérhetetlenné napokra.

Ne hagyd, hogy a kerti földmunka elvegye az örömödet a kertészkedéstől! Bízd ránk ezt a nehéz munkát, és élvezd a kerted szépségét és termését! Hívj minket most, és élvezd az akciós árainkat!
Tel:
06-20-372-8891    06-30-716-5710

Lakásfelújítás Panelfelújtás