6.	Gyors és hatékony földmunkák

Földmunkás csapatunk minden földmunka típust elvégeznek.

Kézi és gépi földmunka, alapásás, árokásás.
Hívj! 06-20-372-8891    06-30-716-5710
Árajánlatkérés>>>lakásfelújítás panelfelújításSzakszerű földmunka - Bízd ránk!

Ha építkezni vagy felújítani szeretnél, akkor valószínűleg szükséged lesz földmunkásokra is. A földmunkások azok a szakemberek, akik a talajt előkészítik az építési munkákhoz, például kiássák az alapot, szintbe hozzák a területet, elhordják a felesleges földet stb. A földásás elengedhetetlen része az építőiparnak, hiszen nélküle nem lehetne stabil és biztonságos épületeket létrehozni. A földásás egy olyan építőipari tevékenység, amelyet mi földmunkások végzünk el, talajásással és talajmozgatással. Földmunkákra a következő gépeket használjuk: markolók, kotrók és rakodók. A földásás célja lehet például az alapozás előkészítése, útépítés, csatornázás, árokásás, vagy bármilyen földásás, ami lehet kézi földásás vagy gépi földásás.


A földásás egy nagyon fontos és elismert szakma, amely sok kihívást és lehetőséget kínál. A földásás is folyamatosan fejlődik és alkalmazkodik az új technológiákhoz és igényekhez. Mi földmunkások büszkék vagyunk arra, hogy segíthetünk megvalósítani az álmaidat. Akár egy új házat építesz, akár egy kertet alakítasz ki, akár egy parkolót szeretnél létrehozni, mi ott vagyunk veled minden lépésnél. Mi gondoskodunk arról, hogy a talaj megfelelő állapotban legyen ahhoz, hogy biztonságosan és hatékonyan végezd el a tervezett munkát.


1.	Földmunkások azonnal!

De vajon milyen előnyei és hátrányai vannak a földmunkának? Mennyibe kerül egy földmunkás megbízása? Milyen gépekre és engedélyekre van szükség a földmunkához? Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni ebben a blog posztban, amelyben bemutatjuk neked, amit tudnod kell a földmunkáról. Megtudhatod azt is, hogy hogyan válassz ki egy megbízható és profi csapatot közülünk a projektedhez! Ha érdekel ez a téma, olvass tovább! Mi vagyunk az egyik legjobb kivitelező cég ezen a területen, több éves tapasztalattal és profi gépparkkal rendelkezünk. Ha szeretnél tőlünk árajánlatot kérni vagy bármilyen kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk neked megvalósítani az álmaid otthonát!


Tapasztalt földmunkások a segítségedre

Professzionális földmunkák a legjobb áron

A földmunka fajtái

A földmunka nem egy egységes tevékenység, hanem több különböző munkafolyamatból áll. Ezek közül a leggyakoribbak a következők:

1.	Rendszeres földmunka karbantartás

Ásás:
Ez a legismertebb és leggyakoribb földmunka típus, amely során a talajt egy adott mélységig eltávolítják egy adott területről. A földásás célja lehet például alapozás, csatornázás, medenceépítés vagy gödörásás. Az ásást általában markológépekkel vagy kotrógépekkel végzik, amelyek különböző méretű és alakú kanalakkal rendelkeznek. Az ásás költsége függ az elvégzendő munka mennyiségétől és nehézségétől, valamint a talaj minőségétől és összetételétől.


Megbízható és precíz

Szintezés:
Ez a földásás típus azt jelenti, hogy a talaj felszínét egyenletesre vagy dőltre alakítják ki egy adott területen. A szintezés célja lehet például útépítés, tereprendezés, vízelvezetés vagy támfalépítés. A szintezést általában rakodógépekkel vagy bobcatokkal végzik, amelyek lapos vagy fogazott kanalakkal rendelkeznek. A szintezés költsége függ az elvégzendő munka mennyiségétől és nehézségétől, valamint a talaj minőségétől és összetételétől.


A földmunkások szakértelmével biztosítják a termőföld hosszú távú egészségét.

Tömörítés:
Ez a földásás típus azt jelenti, hogy a talaj sűrűségét növelik egy adott területen. A tömörítés célja lehet például talajstabilizálás, talajjavítás vagy alapozás előkészítése. A tömörítést általában hengerekkel vagy vibráló lemezekkel végzik, amelyek nagy nyomást gyakorolnak a talajra. A tömörítés költsége függ az elvégzendő munka mennyiségétől és nehézségétől, valamint a talaj minőségétől és összetételétől.


Rakodás:
Ez a földásás típus azt jelenti, hogy a földet vagy más anyagot mozgatják egyik helyről a másikra. A rakodás célja lehet például szállítás, elhordás. A rakodást általában rakodógépekkel vagy billencsekkel végzik.


Földmunka nem olcsó mulatság, de mi megfizethető áron kínáljuk a szolgáltatásainkat!

Tereprendezés:
Ez a földásás típus azt jelenti, hogy az építkezést követve helyrehozzák és kialakítják az ideális kerti terepet. A tereprendezés célja lehet például növénytelepítés előkészítése, vízelvezetés biztosítása vagy esztétikus megjelenés elérése. A tereprendezést általában kézi erővel vagy gépi segítséggel végzik (pl. bobcatokkal). A tereprendezés költsége függ az elvégzendő munka mennyiségétől.


Földmunka nem csak munka, hanem művészet is! Ha ön is így gondolja, válassza a földmunkásainkat, akik igényesek és kreatívak!

•	Földmunka nem csak földet mozgatni! Mi odafigyelünk a részletekre és a környezetre is! Ha ön is fontosnak tartja ezeket, hívjon minket bátran!

A földmunka előnyei és hátrányai

A földmunka nemcsak szükséges, hanem hasznos is az építkezés során. Nézzük meg, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a földmunkának!

 • A földásás segít stabil és biztonságos alapot készíteni az épületeknek, így megelőzhetők a süllyedések, repedések vagy egyéb szerkezeti problémák.
 • A földásás lehetővé teszi a terület optimális kihasználását, hiszen a talajt a kívánt formára és magasságra alakítják ki.
 • A földásás javítja a vízelvezetést és a talaj minőségét, így csökkentve az árvíz vagy az erózió kockázatát.
 • A földmunka lehetőséget ad arra, hogy új funkciókat adjunk a területnek, például medencét, támfalat vagy parkolót építsünk.
 • A földásás költséges és időigényes tevékenység, amelyhez szakképzett munkásokra és speciális gépekre van szükség.
 • A földkitermelés zavarhatja a környezetet és a szomszédokat, hiszen zajt, port és forgalmat okozhat.
 • A földkitermelés károsíthatja a természetet és az élővilágot, hiszen eltávolítja vagy megváltoztatja a természetes talajt és növényzetet.
 • A földásás engedélyköteles tevékenység, amelyhez szükség lehet hatósági jóváhagyásra vagy vizsgálatra.

•	Földmunkások vagyunk, de nem csak azok! Mi ismerjük a földet és a talajt, és tudjuk, hogyan kell kezelni őket! Ha ön is szeretné a legjobbat kihozni a földjéből, keressen minket!

Földmunkásaink nem csak ügyesek, hanem kedvesek is!

Tippek a földmunkához

A földkitermelés nem egy egyszerű és olcsó dolog, ezért érdemes alaposan felkészülni rá és megtervezni minden részletet. Íme néhány tipp, amivel megkönnyítheted a földmunkát és elkerülheted a felesleges költségeket és problémákat:

 1. Válassz megbízható és tapasztalt földmunkást vagy céget: ez az egyik legfontosabb lépés, hiszen a földkitermelés minősége nagyban függ attól, hogy ki végzi el. Egy profi földmunkás vagy cég nem csak gyorsan és pontosan dolgozik, hanem segít neked az engedélyek beszerzésében, a tervezésben és a tanácsadásban is.
 2. Készíts pontos tervet: mielőtt belevágsz a földmunkába, érdemes pontosan meghatározni, hogy mit szeretnél elérni vele. Milyen célból végzed a földásást? Milyen méretű és alakú területet érint? Milyen talajtípussal rendelkezik? Milyen gépekre lesz szükség? Mennyi időt vesz igénybe? Ezekre a kérdésekre választ adva könnyebben kiválaszthatod a megfelelő földmunkást vagy céget, illetve kiszámolhatod az előzetes költségvetést.
 3. Szerezz be minden szükséges engedélyt: ahogy már említettük, a földkitermelés engedélyköteles tevékenység lehet bizonyos esetekben. Ezért mielőtt nekilátnál a munkának, ellenőrizd le, hogy milyen engedélyekre van szükséged az illetékes hatóságoktól. Ezek lehetnek például építési engedély, földhivatali bejegyzés, közműengedély vagy környezetvédelmi engedély. Ha nem rendelkezel ezekkel az engedélyekkel, akkor bírságokkal vagy akár munka leállításával is számolhatsz.
 4. Ügyelj a környezetre: a földkitermelés során nem csak magadra és az építkezésre kell figyelned, hanem a környezetre is. A földmozgatás zajt, port és légszennyező anyagokat bocsát ki magából. Ezért próbálj minél kevesebb környezeti hatást okozni: válassz olyan gépeket vagy módszereket.
Ügyelj a biztonságra:

A földkitermelés során nem csak a környezet, hanem a munkavállalók és az építkezésen tartózkodók épsége is veszélyeztetve lehet. Ezért fontos betartani a munkavédelmi előírásokat és szabályokat, amelyek többek között a következőket tartalmazzák:

 1. A földásás területét megfelelően el kell keríteni és ki kell jelölni, hogy megakadályozzuk az illetéktelen belépést vagy balesetet.
 2. A munkagödör vagy munkaárok falát rézsűvel vagy dúcolással kell biztosítani, hogy ne omoljon le vagy süllyedjen be. A rézsű hajlásszöge nem lehet nagyobb, mint a talaj belső súrlódási szöge, ami nedves esős időben csökkenhet. A dúcolásnak alkalmasnak kell lennie a terhelés felvételére és az anyagmozgatásra.
 3. A munkagödörbe vagy munkaárokba való le- és feljutást mozdulás ellen rögzített támasztó létrával vagy építési lépcsővel kell biztosítani. A létrának annyival kell túlnyúlnia a térszint felett, hogy a biztonságos fogódzást lehetővé tegye.
 4. A földmunkagépeket csak képzett és jogosult gépkezelők vezethetik. A gépek karbantartása és vizsgálata rendszeresnek és dokumentáltnak kell lennie. A gépek mozgása során figyelni kell az elektromos vezetékekre, csövekre, kábelszerelvényekre és egyéb akadályokra.
 5. A földmunkavégzés során megfelelő védőfelszerelést (sisak, kesztyű, lábbeli stb.) kell viselni. Tilos alkoholt fogyasztani vagy bódítószert használni.

•	Földmunkások vagyunk, de nem csak azok! Mi is szeretjük a természetet és az állatokat, és mindig odafigyelünk arra, hogy ne okozzunk kárt bennük! Ha ön is fontosnak tartja a környezetvédelmet, válasszon minket!

•	A földmunkások segítenek megakadályozni a talajeróziót.

Földmunka árak…
•	Földmunkások vagyunk, de nem csak azok! Mi is tiszteljük a múltat és a hagyományokat, és mindig odafigyelünk arra, hogy ne rongáljuk meg a történelmi vagy kulturális értékeket! Ha ön is fontosnak tartja ezeket, válasszon minket!

Ismerd meg a földmunka árakat: ha már eldöntötted, hogy milyen típusú és méretű földásást szeretnél végeztetni, akkor érdemes tájékozódnod az árakról is. A földkitermelés árak 2023-ban Magyarországon 6.000-20.000 Ft/óra között változnak, ami tartalmazza a munkadíjat és a munkagép költségét is. Az árak nagymértékű szórásának több oka van, például:


 • A munka helyszíne: a fővárosban és a nagyobb városokban magasabbak az árak, mint vidéken.
 • A terepviszonyok: a föld minősége, egyenletessége, nedvességtartalma befolyásolja az ásatás nehézségét és sebességét.
 • Az elhordandó föld mennyisége: minél több földet kell elszállítani vagy visszateríteni, annál több időt és pénzt igényel a munka.
 • A szükséges gépek típusa és száma: különböző méretű és teljesítményű gépekre lehet szükség attól függően, hogy mekkora területet kell megmunkálni és milyen akadályokkal kell szembenézni.

Válassz olyan földásást vagy céget, aki megfelel az igényeidnek: miután felmérted az árakat és összevetetted az ajánlatokat, döntsd el, hogy kit bízol meg a földmunkával. Fontos szempont lehet például:

A referenciák: nézd meg, hogy korábbi ügyfelek hogyan értékelték a kivitelezőt vagy a céget. Keress olyan véleményeket, amelyek hasonló típusú vagy méretű projektekről szólnak.

A garancia: érdeklődj arról, hogy milyen garanciát vállalnak a kivitelezésre. Ha valami nem úgy sikerülne, ahogy szeretnéd, akkor kihez fordulhatsz panasszal vagy javítással?

A kommunikáció: fontos, hogy jól tudj egyeztetni a kivitelezővel vagy a cég képviselőjével. Legyenek világosak az elvárásaid és legyél naprakész az előrehaladásról.

Ha ön is szeretné a saját stílusát megvalósítani a földmunkában, bízza ránk a munkát!
•	Ha ön is szeretné a földmunkát ott elvégezni, ahol él vagy dolgozik, hívjon minket!
•	Ha ön is szeretné a földmunkát sokoldalúan megoldani, keressen minket!
•	Ha ön is szeretne tanulni tőlünk a földmunkáról, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot!
•	Földmunka nem csak egy színű tevékenység! Mi mindenféle színű és mintázatú földdel dolgozunk, legyen szó akár homokról, akár agyagról, akár kaviccsal! Ha ön is szeretné a földmunkát színesen megoldani, keressen minket!

Miért minket válasszon földmunkára?

•	Földmunka nem csak a szakiknak való! Mi laikusoknak is segítünk a földmunkában, akár tanítással, akár tanácsadással, akár támogatással! Ha ön is szeretne többet tudni a földmunkáról, hívjon minket!

Ha földásásra van szüksége, akkor nem kell mást tennie, mint minket megbízni a feladattal. Miért? Mert mi több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a földásások területén, és garantáljuk a minőségi és hatékony munkavégzést. Mi nem csak egy egyszerű földmunkás cég vagyunk. Mi olyan szakemberek vagyunk, akik minden földmunkához értenek. Legyen szó akár alapásásról, árokásásról, talajcseréről, töltésről, vagy bontásról, mi mindent elvégezünk precízen és gyorsan.


•	Földmunka nem csak egy irányú tevékenység! Mi minden irányban dolgozunk, legyen szó akár függőlegesről, akár vízszintesről, akár ferdeiről! Ha ön is szeretné a földmunkát minden irányban megoldani, keressen minket!

Nem hiszi el? Nézze meg referenciáinkat! Több száz elégedett ügyfelünk van, akik már igénybe vették szolgáltatásainkat. Ők tudják jól, hogy mi nem csak beszélünk, hanem cselekszünk is. Mi nem csak földmunkások vagyunk, hanem partnerek is. Meghallgatjuk az igényeidet és tanácsot adunk a legjobb megoldásra. Mi nem csak a munkát végezzük el, hanem gondoskodunk a tisztaságról és a rendről is. Nem hagyunk magadra a földkitermelés után. Mi nem csak olcsók vagyunk, hanem megbízhatók is. Nem késünk, nem csalunk, és nem spórolunk a minőségen.


Ne kockáztasson más cégekkel! Válasszon minket a földmunkára! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Mi állunk rendelkezésére!
Hívj! 06-20-372-8891    06-30-716-5710
Lakásfelújítás Panelfelújtás

Lakásfelújítás...