Panelfelújítás ötletek parkettázáshoz

Az általunk kínált panelfelújítási lehetőség ugyanis magában foglalja mindazt, amire csak szüksége lehetEgy jó minőségű és az otthonunk stílusához illeszkedő parketta eleganciát kölcsönöz és a lakás dísze lehet. A keményfa parketták időtlen szépségük miatt még a laminált padlók korában is nagyon népszerűek. Mivel a parkettázás kézügyességet és türelmet igényel, sokan bízzák szakemberekre a kivitelezését. Egy tapasztalt panelfelújító azonban bátran nekifoghat a munkának.

– Számítsuk ki , hogy mennyi anyagra lesz szükségünk és vásároljunk 5-10%-kal többet, hogy biztosan elég legyen, ha toldani kell.

– Parkettázást csak tökéletesen egyenletes padlón végezzünk.

– Mielőtt lefektetjük a parkettát, hagyjuk, hogy a fa hozzászokjon a panellakás hőmérsékletéhez. Pár nappal korábban a csomagokat vigyük be a panellakásba és nyissuk fel őket. Így megelőzhetjük a későbbi eldeformálódásukat.

– Távolítsuk el az összes lambériát és szegélylécet, az ajtókeret aljába pedig vágjunk akkora rést, hogy a parketta beilleszthető legyen.

– A parkettát közvetlenül soha ne kalapáljuk. Használjunk egy kis fadarabot, ami megakadályozza, hogy a parketta sérüljön.

Panelfelújítás közben használjuk a porszívót, hogy minél kevesebb por és szennyeződés kerüljön a lapok alá és közé.

Panelfelújítás ötletek csempézéshez

 Panelfelújítás ideje, hogy az álomból valóság legyen! A konyha vagy a fürdőszoba csempézése bonyodalmaktól mentes lehet, ha követjük a hasznos ötletekez a panelfelújítás során:

– Vásároljunk 10%-kal több csempét, mint amennyire ténylegesen szükségünk van. Így nem érhet kellemetlen meglepetés, ha néhány csempe megsérül, összetörik vagy toldásra lesz szükség.

– Mindig használjuk a távtartókat, csak így érhetjük el, hogy a csempék egyenlő távolságra legyenek egymástól.

– Könnyebb és gyorsabb a panelfelújítás, ha van egy segítőnk, aki méretre vágja a csempéket, amivel dolgozhatunk. A csempéken a vágások helyét zsírkrétával jelöljük be, ezt később könnyen le tudjuk mosni.

– Mielőtt rögzítenénk a csempéket, fektessük le őket és nézzük meg, hogy valóban jól fogják-e kiadni a felületet.

– Egy panel helyiség padlójának csempézésénél a munkát mindig a szobának az ajtótól legtávolabb eső oldalán, a falak mentén kezdjük el.

– A csempéket fugázás előtt 24 óráig hagyjuk száradni.

– Ha lyukat szeretnék fúrni a csempébe, használjunk gyémántfejű fúrót.

– A maradék csempét őrizzük meg, hátha a későbbiekben javításra vagy pótlásra lesz szükség panellakásunkban.

– A szakemberek egyetértenek abban, hogy a munka 75%-át az előkészületek teszik ki és a türelem ez esetben is elengedhetetlen a sikerhez.

Panelfelújítás ötletek kis konyhákhoz

A panelfelújítás fontos valamennyi panellakás életében, hiszen minden tárgyunk egy idő után elhasználódik a konyhában.A konyha gyakran túl szűkös, ám mindenből lehet jobbat kihozni. Néhány ötlet és trükk segítségével nagyobbnak láttathatjuk és jobban kihasználhatjuk a rendelkezésünkre álló teret.

Tükrös felületek panellakásban

Ahova csak lehet, tegyünk tükrös, fénylő felületeket. A konyhaszekrények ajtaja fa borítás helyett kapjon csillogó üveget és a matt munkalap helyett is válasszunk fényeset. Ezek optikailag nagyítják a panellakásunkat, főleg, ha világos színekkel párosítjuk őket.

Gondolkodjunk felfelé panelfelújítás ötletek

A szabvány méretben készült konyhaszekrények felett jelentős kihasználatlan hely marad. Pedig egészen a mennyezetig építhetünk szekrényeket és polcokat a panelfelújítás során, melyekben a ritkán használt holmikat tárolhatjuk. Hogy ne keltse a túlzsúfoltság érzetét, ne a teljes szekrénysort építsük be a plafonig, hagyjunk köztük alacsonyabb elemeket is.

Tárolók a konyhapulton panelfelújítás ötletek

Dekoratív kosarakba és szép tálcákon sok apróságnak helyet találhatunk és a káosz sem fogja felütni a fejét.

Trükkös padló panellakásban panelfelújítás ötletek

Az átlósan lefektetett járólapok hosszabbítják a teret, így azt az illúziót keltik, hogy a konyha nagyobb alapterületű, mint valójába. Ez egyben nagyon dekoratív megoldás is.

  Fordítson hát nagyobb figyelmet panellakására, engedje, hogy segíthessünk Önnek. Panelfelújítás ötletek